Новости Беларуси
Белорусское телеграфное агентство
Рубрики
Пресс-центр
Аналитика
Главная Новости Калейдоскоп

Дранікі-запарнікі: старадаўні рэцэпт з Гродзеншчыны

01.09.2025 | 12:35
Гродзенская вобласць захоўвае шмат народных рэцэптаў. Некаторыя стравы не сустрэнеш больш нідзе ў Беларусі - прынамсі, менавіта ў такім выглядзе. Вось, напрыклад, дранікі-запарнікі па рэцэпту з Беліцы.

Рэцэпт перадала жыхарка вёскі Беліца Лідскага раёна Яніна Ясюлевіч 1913 г. н. сваёй нявестцы Марыі Ясюлевіч 1942 г. н., а яна, у сваю чаргу, дачцэ Але Малец 1975 г. н.

Пачысціць бульбу і цыбулю. Надзерці на дробнай тарцы бульбу і заліць адной шклянкай гарачай сыроваткі, усыпаць соль на смак. Даць запарыцца бульбе пяць хвілін. Дадаць муку, яйка і надзёртую на дробнай тарцы цыбулю. Смажыць на алеі альбо ў тлушчы. 

Смачна есці!

| Ігар ГАНЧАРУК, часопіс "Беларуская думка". Фота з архіва БЕЛТА.

Чытайце таксама:
Такие драники с грибным соусом уважал сам Якуб Колас! Рецепт от шефа
Отказ от молочки и глютена сделает организм более здоровым? Спросили у врача
Эти белорусы делают сыры точно так же, как делали их наши предки! Вот как им это удается
Теги
Беларусь